Kjøttbollene jeg har laget i dag er mildere enn de jeg vanligvis lager, men de kan gjøres riskig så "spicy" ved å tilsette mere krydder hvis du liker det bedre.
TIL 3-4 PORSJONER TRENGER DU:
400 gr kjøttdeig
2-3 ss strøkavring
1 egg
1 fedd finhakket hvitløk
1 ts oregano
1/2 - 1 ts sambal olek (kan sløyfes)
1/2 ts paprikapulver
1/ 2 ts malt ingefær
Ca. 1 dl melk eller vann
Salt - pepper
Smør/olje til steking
Bland alle ingrediensene til kjøttbollene og rør godt sammen. Ha smør/olje på stekepannen og stek en liten prøvebolle, kjenn om det er passe salt, eller om du vil ha kjøttbollene mere spicy. Stek ferdig alle kjøttbollene i smør/olje og legg de tilsides mens du lager tomatsausen.
TOMATSAUS:
1/2 finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 dl vann
1 boks hermetiske tomater (Ca. 400 gr)
1 ts oregano
1 ts basilikum
6-8 soltørkede tomater i strimler
1-2 ts honning
Salt - pepper
Olje (jeg bruker alltid god olivenolje til tomatsaus)
Kok spaghettien etter anvisningen på pakken, og alt serveres rykende varmt. Da er det bare for Lady og Landstrykeren å sette seg til bords.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar