mandag 2. november 2015

Blomkålsuppe med bacon og hjemmelagde krutonger


Det er nå blomkålen er på sitt beste, det er nå vi skal fråtse i en nydelig og næringsrik grønnsak. Blomkål er mager mat og har et høyt innhold av mineraler og vitaminer som kalium, natrium, kalsium, C vitaminer, magnesium også litt jern og den er fiberrik og mettende. Det er utallige retter du kan lage av blomkål, men først og fremst er det blomkålsuppe som er mest populær. Før i tiden ble blomkålsuppen laget med meljevning, og det er ingen ting i veien for å gjøre det, men selv synes jeg blomkålsuppen er aller best når suppen er kjørt glatt med en stavmikser og uten meljevning.


TIL 3-4 PERSONER TRENGER DU:

1 stort blomkålhode
2 finhakket sjalottløk
2 ss god olivenolje
7-8 dl kyllingkraft eller vann/terning
Ca. 2 dl melk
Ca. 2 dl kremfløte (kan byttes ut med melk)
Salt - pepper
100 - 150 gr bacon i små biter
Krutonger


Ha olje i en kasserolle og la sjalottløken surre til den blir blank og myk. Del blomkålen i små buketter, (husk å bruke stilken også) og legg  blomkålen i kasserollen sammen med kraft. Kok opp og la blomkålen koke til den er myk, ca. 12-14 minutter etter hvor store biter det er på blomkålen. Bruk en stavmikser og kjør suppen helt glatt, tilsett melk og fløte, smak til med salt og pepper. Gi suppen et oppkok rett før servering.
Mens blomkålen koker, steker du bacon og legger det på et kjøkkenpapir. Suppen serveres med baconbiter, krutonger og et lite dryss persille. Vil du lage supergode krutonger på en lettvint måte selv finner du oppskrifte her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar