tirsdag 10. november 2015

Ovnsbakt torsk med timianbakte rotfrukter og bacon og tomat salsa


Torsk bakt i ovn er noe av det beste jeg vet, fisken blir saftig og velsmakende, ingen fiskekasserolle, ingen fiskelukt og fisken blir helt perfekt "kokt". Torsk er en fisk som tåler kraftig tilbehør, så i dag serverer jeg en ganske kraftig salsa, og timianbakte rotgrønnsaker. Jeg har brukt to ildfaste former som får plass i stekeovnen samtidig, har du ikke to slike former så bruk en stor form og lag plass til fisken i samme form som grønnsakene.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

350 - 400 gr torskefilet uten skinn og bein
Salt - pepper
Noen dråper presset sitron
God olje

ROTGRØNNSAKER:

3-4 poteter i store biter
2 store gulrøtter i biter
1 pastinakk i biter
1 persillerot i biter
1/2 rødløk i tykke ringer
1 toppet ts timian, eller noen stilker frisk timian
God olje
Salt - pepper


Skrell og del opp poteter og rotfrukter, ha litt god olje i en ildfast form og legg i poteter og grønnsaker. Dryss over salt, pepper og timian, ringle over litt mere olje, vend rundt slik at olje og krydder blir jevnt fordelt. Sett formen i stekeovnen på 200 grader og bak i ca. 30 - 40 minutter. Vend på grønnsakene av og til, og bruk en spiss kniv for å kjenne etter om de begynner å bli ferdig slik at du kan sette inn fisken.
Legg fiskefiletene i en liten ildfast form, ringle over god olje og strø på salt og pepper og press over litt sitronsaft. Sett fisken i stekeovnen når det er ca. 10 minutter igjen av steketiden på grønnsakene. Fisken trenger ca. 10 - 12 minutter alt etter hvor tykke fileter du har.

 BACON OG TOMATSALSA

1 ss smør
100 - 150 gr bacon i små terninger
1 finhakket sjalottløk
1 ss soyasaus
Ca. 5-6 soltørkede tomater

Ha smør på stekepannen og stek baconet pent brunt. Rett før baconet er ferdig, tilsetter du finhakket sjalottløk, soltørkede tomater og soyasaus, rør rundt og server salsaen rykende varm.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar