Litt overmodne bananer er ideell til en slik kake, de er søtest og gir best konsistens på kaken. Vanligvis moses bananene til banankake, men her er bananene kuttet i biter, kaken er riktig så velsmakende og saftig med smak av kokos og sjokolade og med hasselnøtter.
TIL EN BRØDFORM PÅ CA. 1 1/2 LITER TRENGER DU:
130 gr smør
150 gr brunt sukker
2 egg
50 gr kokosmasse
35 gr kakao
200 gr hvetemel
2-3 godt modne bananer i små biter
50 gr grovhakkede hasselnøtter
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
1 dl melk
Ta frem alle ingrediensene som du skal bruke til kaken i god tid slik at alle ingrediensene får samme temperatur, da har deigen ikke så lett for å skille seg. Rør smør og sukker til en luftig masse, tilsett eggene ett om gangen og rør godt. Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao og sikt det i røren vekselvis med melken, prøv å ikke røre mere enn høyst nødvendig etter at du har tilsatt melet, rører du for mye kan kaken bli litt svampaktig. Rør inn banan biter, nøtter og kokos. Ha røren i en brødform kledd med bakepapir, og stek ved 180 grader i ca. 45 minutter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar