onsdag 11. november 2015

Bananbrød med nøtter, kokos og sjokoladesmak


 Litt overmodne bananer er ideell til en slik kake, de er søtest og gir best konsistens på kaken. Vanligvis moses bananene til banankake, men her er bananene kuttet i biter, kaken er riktig så velsmakende og saftig med smak av kokos og sjokolade og med hasselnøtter.

TIL EN BRØDFORM PÅ CA. 1 1/2 LITER TRENGER DU:

130 gr smør
150 gr brunt sukker
2 egg
50 gr kokosmasse
35 gr kakao
200 gr hvetemel
2-3 godt modne bananer i små biter
50 gr grovhakkede hasselnøtter
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
1 dl melk


Ta frem alle ingrediensene som du skal bruke til kaken i god tid slik at alle ingrediensene får samme temperatur, da har deigen ikke så lett for å skille seg. Rør smør og sukker til en luftig masse, tilsett eggene ett om gangen og rør godt. Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao og sikt det i røren vekselvis med melken, prøv å ikke røre mere enn høyst nødvendig etter at du har tilsatt melet, rører du for mye kan kaken bli litt svampaktig. Rør inn banan biter, nøtter og kokos. Ha røren i en brødform kledd med bakepapir, og stek ved 180 grader i ca. 45 minutter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar