torsdag 5. november 2015

Amerikanske pannekaker med banan og akasiehonning


Hvem kan stå imot disse supergode pannekakene dryppende av honning??? Lag de til kvelds, til middag som helgekos eller når som helst, pannekaker er godt uansett når på dagen de skal spises. Jeg har brukt veldig lite sukker i disse pannekakene, så vil du ha pannekakene litt søtere, tilsetter du bare litt mere.


TIL CA. 15 SMÅ PANNEKAKER TRENGER DU:

2 egg
1 ss sukker
3 1/2 dl hvetemel
3 1/2 dl melk
1 liten klype salt
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl smeltet smør
+ smør til steking

Skill eggene og pass på at det ikke kommer eggeplomme i hvitene. Pisk sammen eggeplommer, hvetemel, melk, bakepulver og vaniljesukker. Ha sukker og salt i eggehvitene og pisk de helt stiv slik som når du lager marengs. Vend de stivpiskede eggehvitene inn i røren med en slikkepott, pass på at du ikke rører, men bare vender de forsiktig inn i røren. Røren blir ganske tykk, og det skal den være. Stek små pannekaker i litt smør på stekepannen og legg de på rist når de er ferdigstekt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar