lørdag 7. november 2015

Snurrekake med banan, kanel og valnøtter


En enkel, men god gjærdeig er grunnlaget til denne kaken, og så har jeg spedd på med litt smør, kanel, sukker og banan. Selve kaken er rask å tilberede, men en gjærdeig trenger litt tid, så egentlig blir det mest venting, men du får en fantastisk fin overraskelse når kaken er ferdig. Porsjonen passer til en rund form som er ca. 24 cm. i diameter.


DU TRENGER:
110 gr romtemperert smør i terninger
2 1/2 dl lunken melk
25 gr gjær
1 1/2 ts kardemomme
Klype salt
1 dl sukker
1 egg
8 1/2 dl hvetemel
FYLL:
1 stor eller 1 1/2 moset banan
80 gr mykt smør
Ca 2 ss sukker
2-3 ts kanel
TIL Å DRYSSE OVER:
1 dl grovhakkede valnøtter
1 ss perlesukker
Egg til pensling

Ha alt det tørre i en bakebolle (ikke smøret), smuldre over gjæren og hell på den lunkne melken. Sett på kjøkkenmaskinen på lav hastighet, og øk hastigheten etter hvert, men ikke bruk den aller høyeste hastigheten. La maskinen gå i 8 - 10 minutter, så har du i det romtempererte smøret og lar maskinen gå på middels hastighet i 8 - 10 minutter til. Dekk til bakebollen med plast eller et klede og sett deigen på et lunt sted til heving i ca. 1 - 1 1/2 time til deigen er dobbelt så stor. Ha litt hvetemel på bakebordet ditt, kna deigen lett, og kjevle deigen utover til et rektangel ca. 25 x 30 - 40 cm. Så smører du på fyllet, begynn med smøret, så moset banab, dryss over kanel og sukker. Rull sammen som en swissrull og del opp i biter som til kanelboller som settes tett sammen i en rund kakeform.
Sett formen til etterheving i ca 25 minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø over valnøtter og perlesukker. Stekes ved 190 grader i ca. 30 - 35 minutter. Avkjøles på rist før kaken taes ut av formen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar