torsdag 19. november 2015

Sandwich med laks og avocado


Sandwich kan lages av nesten hva som helst som kan spises, du får brukt opp gammelt brød, rester av pålegg, salat og andre rester som ligger i kjøleskapet. Sandwichen i dag inneholder foruten et par skiver laks, en rest smøreost og litt kesam, litt rødløk og en halv avocado. Skal du bruke bare en halv avocado, så behold stenen i den delen som du ikke bruker, da holder avocadoen seg fin i hvertfall et par dager i kjøleskapet. Av brød har jeg brukt en bit focaccia som var blitt litt tørr og som ingen hadde lyst på, så den ble delt i tre deler og fikk en omgang i paninijernet så ble den sprø og god.


TIL EN STOR SANDWICH NOK TIL TO TRENGER DU:

Tre skiver brød eller en baguett eller focaccia
1/2 avocado
1/2 rødløk i tynne skiver
3-4 skiver røkt laks
Ca. 2 ss smøreost
1 ss kesam eller lettrømme
Noen dråper presset sitron,
Pepper


Del focaccia eller baguett i tre deler hvis du ikke bruker tre skiver brød, rister brød/focaccia i brødrister, eller rist i stekepannen med litt olje, eller bruker et paninijern. Rør sammen smøreost og kesam/lettrømme og smak til med presset sitron og pepper. Fordel osteblandingen på to av skivene, legg avocado skiver, laks og rødløk oppå osteblandingen, legg over den andre skiven med osteblanding og dekker den også med avocado, laks og løk, og så legger du den tredje skiven oppå til slutt. Press lett sammen og del i to. Bruk gjerne en lang pinne slik at alle delene av sandwichen holder seg på plass. Denne sandwichen kan du også lage hvis du har et par skiver skinke, eller rester av stek som du vil bruke opp, men da er det veldig godt med 1 ts. dijonsennep i osteblandingen, og tomater i stedet for avocado.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar