onsdag 18. november 2015

Rødkålslow med stekte pølser


Kål burde vi spise mye mere av og da særlig rødkål som inneholder 6-8 ganger så mye antioksidanter og C-vitaminer som vanlig hodekål. I dag har jeg brukt både rødkål og vanlig hodekål i denne coleslawen som passer veldig godt til stekte pølser eller burgere, stekt fisk, koteletter og mange andre matretter, og ikke minst den smaker veldig godt som pålegg.


TIL RØDKÅLSLOW FOR TO PERSONER TRENGER DU:

50 - 60 gr finsnittet rødkål
50 - 60 gr finsnittet hvitkål
1 raspet eple uten skall
2 ss gresskarkjerner eller solsikkefrø
DRESSING:
Ca. 1 dl lett rømme eller lett cremefraiche
1 dl gresk yoghurt
2 ss majones
1 - 2 ts dijonsennep
1-2 ts honning
Litt pepper
Noen dråper presset sitron


Snitt kålen så fint du kan, eller bruk en mandolin, skrell og rasp eplet og bland sammen kål og eple. Lag dressingen ved å blande sammen alle ingrediensene og smak til med sennep, honning og sitron. Bruk gjerne creme fraice som er ekstra lett, og du kan bruke lett kesam istedet for yoghurt.
Ved å bruke de magre melkeproduktene blir dette en veldig sunn og mager salat.
Bland dressingen inn i kålblandingen og tilsett gresskarkjerner eller solsikkefrø. Pynt gjerne med litt finkuttet vårløk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar