lørdag 28. november 2015

Krumkaker


 I år har jeg bakt krumkaker etter Ingrid Espelid Hovig sin oppskrift. Den damen kan virkelig sitt fag, så sprøe og tynne krumkaker har jeg aldri laget før. Oppskriften er enkel og dette blir en ganske stor porsjon. Nå er mine krumkaker litt varierende i stekingen, jeg ser at krumkakejernet mitt steker ganske mye ujevnt, det er kansje på tide med fornyelse, men smaken - den er upåklagelig.


DU TRENGER:
100 gr smeltet smør
3 egg
1 dl sukker
2 dl hvetemel
1 dl potetmel
2 ts vaniljesukker
1 dl vann


Smelt smøret og la det avkjøle. Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Hell det avkjølte smøret i eggedosisen, og bruk en sleiv eller en slikkepott og rør forsiktig rundt. Bland sammen mel, potetmel og vaniljesukker og sikt det i eggeblandingen, tilsett vannt og vend mel og vann iforsiktig inn i røren. La røren stå og svelle ca. 25 - 30 minutter. Varm krumkakejernet, legg i en skje røre og klem godt sammen og stek til kakene er gyldne. Form kakene rundt en krumkake "krummer" straks du tar de ut av jernet, de stivner veldig raskt.


 Du kan også forme krumkakene i en kopp, da får du fine skåler som du kan servere krem eller iskrem i. Bland litt mere vann i røren hvis du synes krumkakene blir for tykke eller at røren virker for fast. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar