torsdag 23. oktober 2014

Svinewok med eple, fennikel og valnøtter


Så godt og så enkelt - og så kjekt å spise med pinner, det er en god stund siden jeg har laget mat i wok nå. Jeg har brukt rester fra svinefilet, men svinekjøtt av ytrefilet, skinkebiff eller strimlet svinekjøtt er fint å bruke i wok. Har du ikke en wokpanne kan du fint bruke en stekepanne med slippbelegg.


                                                      DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

300 - 400 gr svinekjøtt i strimler
1 fennikel i tynne strimler/ringer
1 liten gulrot i tynne strimler
2 fedd  finhakket hvitløk
1 liten rødløk i tynne båter
1 eple i tynne strimler
Ca. 10 cm purre i tynne strimler
1/2 rød chili i tynne ringer
Raspet ingefær
1/2 dl vann
3-4 ss søt chilisaus
1-2 ss soyasaus
Noen grovhakkede valnøtter
Olivenolje


Ha olje i wokpannen og stek kjøttet raskt i 2-3 omganger og legg det til side. Ha fennikel og gulrot i wokpannen og fres det i oljen mens du rører hele tiden, det skal ikke bli brunt. Videre tilsetter du rødløk, hvitløk, purre og chili og rører hele tiden. Ikke bruk for sterk varme. tilsett eplestrimler, ingefær, soyasaus, chilisaus og vann. Bland inn kjøttet dryss over litt hakkede valnøtter og la det hele få surre litt sammen før det er ferdig til å serveres.
Wok serveres med kokt ris eller nudler som kokes etter anvisningen på pakken.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar