En god gammeldags matrett som "nesten" har gått i glemmeboken, egentlig litt dumt for dette er en god og enkel middag som også barna spiser, og her får du både fisk og grønnsaker. Plukkfisk ligner litt på fiskegrateng, men er mye raskere å lage, da den ikke skal stekes i stekeovnen og heller ikke inneholder egg.
Du kan velge om du vil lage plukkfisken med potetbiter, eller bruk makaroni istedet og servere potetene ved siden av.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
500 - 600 gr torsk eller sei (kan godt bruke frossenfisk)
Ca. 200 gr potet i små biter eller ca. 2 1/2 dl kokt makaroni
1/2 - 3/4 purre i tynne ringer
6-7 dl melk
3 ss hvetemel
3 ss smør
Salt - pepper
Muskat (kan sløyfes)
100 - 150 gr bacon i biter
Skrell potetene, kutt de i små biter og kok de møre hvis du bruker poteter i plukkfisken, bruker du makaroni, koker du den etter anvisningen på pakken. Legg fisken i lettsaltet vann og la den trekke til den flaker seg og ta fisken opp av vannet. Skjær purreløken i tynne ringer og gi den et oppkok i litt vann, tøm av vannet og sett den tilsides. Bruk en kasserolle med slippbelegg og smelt smøret i kasserollen, tilsett melet og rør godt sammen. Spe med melk litt etter litt, rør til det er helt uten klumper mellom hver gang du sper med melk. Smak til med salt, pepper og muskat før du rører inn potetbiter eller makaroni, purre og vender fisken forsiktig inn tilslutt. Plukkfisken serveres med stekte baconbiter og raspet gulrøtter eller andre grønnsaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar