lørdag 18. oktober 2014

Rullekake med bringebær og vaniljekrem


Har du lyst på noe godt til kaffen, kan du få ønsket ditt oppfyllt enkelt ved å lage denne rullekaken. Den er rask å piske sammen og trenger kun 5-6 minutter i stekeovnen. Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem, men den beste vaniljekremen lager du selv og oppskriften på en god vaniljekrem finner du her
Bruk gjerne ferdig bringebærsyltetøy i kaken, jeg har brukt frosne bringebær som er halvtint, med litt sukker.


DU TRENGER:

3 egg
75 gr sukker
1 ts bakepulver
15 gr kakao
50 gr hvetemel
Ca. 1/2 l vaniljekrem
Ca. 200 gr bringebær
 1 ss sukker
Eller 3-4 ss fast bringebærsyltetøy


Sett stekeovnen på 220 grader og kle en langpanne med bakepapir.
Pisk egg og sukker til en fyldig, kremaktig og lys eggedosis. Bland sammen hvetemel, bakepulver og kakao og vend det forsiktig inn i eggedosisen, bruk en slikkepott. Hell røren i langpannen og bruk slikkepotten til å smøre røren jevnt utover. Sett langpannen i stekeovnen og stek i 5-6 minutter.
Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og strø et jevnt, men tynt lag med sukker på bakepapiret. Når du tar kaken ut av ovnen hvelver du kaken over på det sukrede papiret. Dra av bakepapiret som kaken var stekt på og dekk kaken med et kjøkkenhåndkle vridd opp i kaldt vann (vri godt, det skal ikke være dryppende vått). La kaken ligge slik til den er helt kald før du smører på vaniljekrem og bær. Er det mye saft på bærene, så hell av det meste av saften. Rull kaken sammen fra langsiden (bruk det papiret den ligger på til hjelp) og legg kaken med skøyten ned på et fat eller brett. Kaken kan nytes med det samme, men er aller best hvis den får ligge tildekket med plastfolie i kjøleskapet til neste dag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar