onsdag 22. oktober 2014

Pannestekt laks med sennepskrem og crispy salat


Laks er sunt og laks er godt, og det finnes neppe tall på hvor mange måter laks kan tilberedes på. Det aller beste er at laks også er så enkel og rask å tilberede, og det meste passer til laks. I dag er det pannestekt laks som står på menyen her hos oss, sammen med en litt syrlig salat, og en nydelig sennepskrem.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 400 gr laksefilet uten skinn og bein
Smør/olje til steking
Salt - pepper
Litt sitronsaft

SENNEPSKREM:
 
Ca. 1 1/2 dl gresk yoghurt
2 ts Dijon sennep
1-2 ts honning
Litt presset sitron

Bland sammen alle ingrediensene, smak til med honning og sitron. Vil du ha en litt kraftigere krem, kan du tilsette mere sennep. 

CRISPY SALAT:
 
1/2 fennikel i tynne ringer
1/2 eple i tynne staver
3-4 redikker i tynne skiver
1 god neve spinatblader
Litt presset sitron
Litt sukker (kan sløyfes)

Bland sammen alle ingrediensene til salaten og la den stå i kjøleskapet til den skal spises.


Ha smør/olje i stekepannen, dryss salt og pepper på laksen og press over noen dråper sitron. Stek laksen pent brun på begge sider. Pass på at laksen ikke blir stekt for lenge, da blir den tørr, den kan godt være "litt rosa" i midten.
Laksen serveres med den syrlige salaten, og sennepskrem som er litt søt - det er utrolig godt sammen.
Kokte poteter eller ris passer godt i tillegg.


TIPS:
Istedet for gresk yoghurt kan du bruke vanlig yoghurt eller kesam. Har du ikke spinat, kan du bruke en annen type salat istedet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar