Virkelig en anvendelig suppe, serveres avkjølt i shot-glass til tapasbordet, eller varm som middag eller forrett. Hvor "hot" du vil at suppen skal være, bestemmer du selv, jo mere krydder jo mer "hot" suppe.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
Ca. 150 gr broccoli
2 vårløk i tynne ringer
Ca. 1 liter kyllingbuljong eller grønnsaksbuljong
Salt - pepper
1 fedd finhakket hvitløk
1/2 finhakket løk
Ca. små 2 kvaster mynte
Ca. små 2 kvaster mynte
Olje
1 ts raspet fersk ingefær
1/4 ts fiskesaus
1- 2 dl kremfløte
Saft av 1/2 lime
1/2 ts chilipulver (eller mere, må smakes til)
1 klype chiliflak (eller mere, må smakes til)
200 gr frosne grønne erter
Ca 2 ss hakket persille
La løk og hvitløk få surre seg myk i litt god olivenolje. Hell på buljong og legg i broccoli i små biter, bruk gjerne stilken på broccolien, vårløken i tynne ringer, et par stilker mynte og raspet ingefær. La dette få koke til alt er helt mørt, ha i de frosne ertene og persillen. Kok opp og kjør suppen helt glatt med en stavmikser. Kok opp igjen og tilsett kremfløte, mere buljong hvis suppen er for tykk og smak til med salt, lime og krydder.
Suppen kan serveres varm som en vanlig suppe, eller den kan serveres kald i shot-glass som en forrett eller som tapas.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar