mandag 6. oktober 2014

Kjøttboller og grønnsaker i form


En enkel og veldig god hverdagsmiddag, en middag som faller i smak hos store og små i familien. Jeg serverte hjemmelaget potetmos til kjøttbollene, men pasta til denne formen er jo også kjempegodt. Oppskriften på gode kjøttboller finner du her

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

10 kjøttboller
1 stor gulrot
Broccoli

Del grønnsakene i store biter og forvell de i kokende vann i 3-4 minutter, skyll grønnsakene i kadt vann slik at du stopper kokeprosessen og sett de tilsides.


TOMATSAUS:

1/2 hakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
Litt olje
1 stilk selleri i tynne ringer
1 gulrot i smø biter
1/2 ts chilipulver
Ca.1 dl vann
1 buljongterning
2 ss chilisaus
1 ss tomatpure
1 boks hermetiske hakkede tomater
1-2 dl fløte/melk
Salt - pepper
1 liten klype sukker


Varm oljen i en gryte og la løk og hvitløk få surre til løken blir blank, ha i de finhakkede gulrøttene og selleri i tynne skiver. La alt få surre videre og tilsett tomatpure og chilikrydder, rør godt. Tilsett chilisaus, hermetiske tomater, buljongterning og vann. Kok opp og la sausen koke i bortimot 25 minutter. Kjør sausen glatt med en stavmikser, tilsett fløte eller melk, eller en blanding av begge deler, og litt ekstra vann hvis sausen er veldig tykk, litt fylde skal den ha. Smak til med salt og pepper hvis det trengs, det er ofte at buljongterningen gir nok salt. Avrund med en liten klype sukker.
Ha kjøttbollene og grønnsakene i en ildfast form hell over tomatsausen og vend forsiktig rundt. Sett formen i stekeovnen på ca. 200 grader i ca. 20 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar