tirsdag 21. oktober 2014

Mexikansk suppe med kjøttboller


En velsmakende og varmende suppe for den kalde årstiden. Hvor "hot" du vil ha suppen kan du velge selv ved å tilsette mere varmende krydder, min suppe er ganske moderat, men veldig god.
Kjøttboller kan du lage etter egen oppskrift eller så kan du lage de kjøttbollen du finner oppskrift på her
                                                 DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

1 stor hakket løk
2 fedd hakket hvitløk
1 gulrot i små biter
1 persillerot i små biter
1 tykk skive selleri i små biter/strimler
1 stor eller to små poteter i små biter
1 stor boks hakkede hermetiske tomater
1/2 l kyllingbuljong
2-3 dl vann
1/2 ts oregano
1/4 ts cummin
1/4 ts chilipulver (smak deg frem)
1 s sitronsaft
Salt - grov pepper
1 klype sukker
1-2 ss olje
Persille


Begynn med å lage ferdig kjøttbollene. Surr løken til den blir blank i litt olje, bruk gryten som du skal lage suppen i. Tilsett hvitløken og la løken surre litt til, så tilsetter du grønnsakene og potetene og lar alt få surre et par minutter. Spe med kraft og vann, kok opp og la det hele få koke i 10 - 12 minutter. Tilsett de hermetiske tomatene og kok videre mens du smaker til med salt, sepper og krydder.
Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt hvis du vil ha en glatt suppe, men det er like godt med grønnsaksbiter i denne suppen. Tilsett kjøttbollene og la de få koke med slik at de blir gjennomvarm, rund av med sitronsaft og en klype sukker. Dryss over litt finhakket persille


Vi du ha en varmere suppe, tilsetter du en 1/2 rød chili i tynne ringer og bruker mere chilikrydder.
1 liten boks mais smaker også veldig godt i denne suppen.
Skjær noen veldig tynne skiver av et godt brød, del det i strimler og pensle med en god olje, legg strimlene på bakepapirkledd stekeplate og stek de helt sprø på ca. 220 grader i stekeovnen. Disse brødstrimlene smaker nydelig til suppen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar