lørdag 25. oktober 2014

Sjokoladekake i langpanne


Denne kaken blir ikke så høy, men bruker du en mindre langpanne får du mere høyde på kaken, jeg brukte en langpanne på 30 x 40 cm. Uansett om kaken er høy eller lav, ble det en skikkelig god kake med en knasende god topping.


DU TRENGER:

 4 egg
4 dl sukker
2 dl melk
5 dl hvetemel
280  gr smeltet smør
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
4 ss bakekakao

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland alle de tørre ingrediensene sammen, og rør det inn i eggedosisen vekselvis med det smeltede smøret, rør inn melken til slutt.
Stekes i langpanne ca. 30 x 40 cm på 180 grader i ca. 30 minutter. Prøv med en kakepinne om kaken er ferdig


TOPPING:

200 gr lys kokesjokolade
2- 4 ss kaffe 
150 gr smør
250 gr melis
2 dl peanøtter

Smelt smøret og ha i sjokoladen i biter sammen med kaffen, rør til all sjokoladen er smeltet. Visp inn melis og visp til du får en blank og jevn glasur. Bland inn peanøttene til slutt og fordel toppingen jevnt utover kaken.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar