lørdag 24. august 2013

Varme bær med konjakk og hvit sjokolade


Servert med vaniljesaus eller iskrem er dette er en av de beste desserter jeg vet, enklere og raskere kan en dessert nesten ikke lages og ikke minst - den blir alltid vellykket.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 1 kurv jordbær
Ca. 200 gr blåbær
180 - 200 gr bringebær
1/2 dl konjakk
50 - 80 gr sukker 
150 gr hvit sjokolade
3-4 ss mandelflak


Stekeovnen settes på 200 grader.
Legg alle bærene i en ildfast form, hell over konjakk og dryss over sukker. Jeg synes det er nok med 50 gr sukker, men det er en smakssak hvor søt du vil ha desserten. Riv sjokolade over bærene og dryss over mandler til slutt. Har du ikke konjakk, kan du bruke rom istedet, eller du kan også bruke juice.
Sett formen inn i ovnen og la den stå 10 - 15 minutter


Istedet for bare bær kan du bruke kiwi, nektariner eller banan sammen med en eller flere typer bær.
Fremgangsmåten er den samme. Lykke til med en himmelsk dessert.



4 kommentarer:

  1. ...hvis du strør hjemmelaget krokan på toppen før du setter det i ovnen blir det et herlig knasende ´lokk´ - ikke kalorifattig akkurat , men du verden.....

    SvarSlett
  2. Krokan ja, vil tro at det blir knasende godt - vi tåler vel litt kalorier av og til???? Har ikke dessert hver dag.

    SvarSlett