lørdag 3. august 2013

Røkelaks med kremet spinat


Laks og spinat blir aldri feil, så skal du lage en forrett eller noe ekstra godt til lunsj eller kvelds er denne lille retten aldeles perfekt. Jeg har laget en lunsjporsjon her, så skal du lage en forrett, er det lurt å ha en toast med litt salat under den kremede spinaten og legge laksen på toppen og en mye mindre porsjon både av laks og kremet spinat.



TIL LUNSJ FOR TO TRENGER DU:

8 litt tykke skiver røkelaks
Ca. 120 gr spinat
3 finhakkede sjalottløk
1 finhakket fedd hvitløk
1 dl hvitvin (kan sløyfes)
Presset citron
Ca. 2 dl matfløte
2 ss creme fraiche(gjerne den lette varianten)
Smør
Salt - pepper - revet muskat
Dill 


Ha en smørklatt i en kasserolle, (bruk helst en kasserolle med slippbelegg) fres sjalottløken til den blir myk og blank, men ikke brun og la hvitløken få surre med tilslutt. Tøm over hvitvin og la den koke til det bare er halvparten igjen. Har du ikke hvitvin så kan du bruke litt eplejuice.  Legg i spinaten og vend rundt på den til den faller sammen. Tilsett matfløte og la det hele få koke over svak varme i ca. 5 - 10 minutter. Smak til med salt, pepper, noen dråper presset citron og revet muskat. Tilsett maizenna rørt ut i litt matfløte hvis du synes spinaten virker for tynn. Kok opp og server spinaten lun sammen med laksen. Pynt med dill.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar