torsdag 8. august 2013

Krydret eggerøre på eltefrie rundstykker


Det ble en herlig smak og en flott farge på denne eggerøren, og sammen med salat og litt skinke smakte det aldeles fortreffelig. Jeg hadde hjemmebakte grove eltefrie rundstykker til eggerøren, men en god brødskive eller et hamburgerbrød gjør samme nytten. I stedet for spekeskinke er det veldig godt med vanlig kokt skinke, eller annen spekemat. Vil du bake de eltefrie rundstykkene finner du oppskriften her.

Til eggerøre for 4 rundstykker trenger du:

5 egg
2 vårløk i tynne ringer
Ca. 1 ss finklippet gressløk
1 ts karri
Litt salt
3-5 ss vann
Liten klatt smør
Salat
Tomater


Ha egg, vann, salt og karri i en vispebolle og visp det godt sammen. Tilsett vårløk og gressløk som du rører forsiktig inn i eggene.
Ha en liten klatt smør i en stekepanne, det skal ikke bli brunt, bare smeltet og begynne og boble. Slå ned varmen på platen til ganske svak varme og hell i eggeblandingen, bruk en slikkepott og skyv eggeblandingen fra kantene til inn mot midten på stekepannen. Når all eggemassen er stivnet, men fremdeles er litt blank og fuktig er eggerøren ferdig.


Skyv eggerøren over på et fat og la den få bli nesten kald før den serveres.
Legg rikelig med blandet salat på rundstykket eller skiven, topp med et par store skjeer eggerøre og topp med skinke, spekeskinke eller annen spekemat. Tomater i båter eller biter er godt tilbehør.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar