Vaniljekesam er en utrolig god råvare og er veldig anvendelig til mange ting. Den er nydelig som tilbehør til bær og egner seg veldig godt til desserter og til kaker. Her har jeg brukt vaniljekesam til en fromasj som er både velsmakende og lettlaget. Jeg har laget denne desserten her uten sukker, og har brukt en fruktkompott som er litt søt som tilbehør til desserten, men du kan tilsette sukker eller honning hvis du vi ha desserten søtere og bare servere friske bær som tilbehør.
TIL 4 PORSJONER TRENGER DU:
3 dl vaniljekesam
3 dl lett creme fraiche
1 1/2 dl pisket kremfløte
5 plater gelatin
Saft fra 1/2 sitron
(1 1/2 ss sukker)
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 - 10 minutter. Pisk kremfløten og tilsett sukker hvis du vil ha desserten litt søt. Rør sammen vaniljekesam og creme fraiche. Press sitronen, klem vannet ut av gelatinplatene og smelt gelatinplatene i sitronsaften på svak varme, ikke la det koke, men bli så varmt at all gelatinen smelter. Rør den varme gelatin/sitronsaften inn i kesam/creme fraiche blandingen og rør godt slik at det blir godt blandet. Rør forsiktig inn den piskede kremfløten til slutt.
Pynt med friske bær og fruktkompott eller bare friske bær. Oppskrift på den nydelig kompotten som passer til denne desserten finner du her
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar