fredag 16. august 2013

Ingefærkake


Kaken som passer til det meste, men smak av ingefær og kanel, en myk og holdbar kake som egner seg godt til å putte i frysen, kan nytes som den er til en god kopp kaffe , men veldig god lunken med en kremklatt eller litt iskrem. Herlig kake å ta med på tur. jeg har brukt en liten langpanne på ca. 25x35 cm.

TIL EN LITEN LANGPANNE TRENGER DU:

200 gr smør
Knapt 3 dl sukker
1 dl sirup
2 egg
6 1/2 dl hvetemel
2 ts malt ingefær
2 ts kanel
2 ts bakepulver
 2 dl yoghurt naturell
Mandelflak på toppen


Rør smør og sukker hvitt og porøst, tilsett sirup mens du rører, bruker du kjøkkenmaskin så lar du den gå på det laveste eller nest laveste. Tilsett eggene ett av gangen og rør godt mellom hvert egg. Bland sammen krydder, mel og bakepulver og tilsett det i deigen vekselvis med yoghurt. Rør slik at alt er godt blandet. Smør en liten langpanne eller bruk bakepapir og hell røren i formen. Bruk en slikkepott og fordel røren jevnt utover i formen. Dryss over mandelflak. Stek kaken ved 175 grader i ca.25 - 30 minutter.


Kaken avkjøles litt i formen før den løftes over på en rist.  Del kaken i firkanter og nyt den med en kopp god kaffe. Skal du fryse noe av kaken er det lurt å legge kakebitene på et skjærebrett dekket med bakepapir og la kaken fryse før du legger bitene i en boks eller plasteske med papir i mellom.


2 kommentarer:

  1. Hei! Jeg har brukt noen timer på å bla gjennom bloggen din og vil bare si tusen takk for utrolig mye god matinspirasjon og masse flotte oppskrifter som jeg geder meg til å prøve! Håper du fortsetter bloggingen leenge. :-)

    Ha en fin dag!

    SvarSlett
  2. Tusen takk for koselig melding, det er slike tilbakemeldinger som gir meg lyst til å fortsette
    Masse hilsen Synne

    SvarSlett