fredag 2. august 2013

Pizza med manchegoost og pæreEn litt annerledes fredagspizza - helt uten kjøtt, men kjempegod, søte pærer og rødløk var en ny kombinasjon for meg, men smakte  utrolig godt. En slik pizza rekker ihvertfall til tre personer og var like god kald som varm. Du kan sikert bruke en annen ost en manchego, men jeg vil anbefale en ost med kraftig smak.

TIL PIZZA TRENGER DU:
2 dl lunkent vann
1 ss tørrgjær
1 ss honning
3 ss olje
1 ts salt
Ca. 5 dl hvetemelRør ut gjæren i vannet og la det stå et par minutter. Tilsett de øvrige ingrediensene og elt godt sammen. Dekk til deigen med plast og sett den på et lunt sted til heving, og deigen trenger å heve i ca. 1 1/2 time. Og mens deigen hever lager du det som skal være oppå pizzaen.

TOPPING:

2 pærer i tynne skiver
1 rødløk i tynne skiver
150 gr manchego
Noen timiankvister
Salt - pepper
Olivenolje

Rødløken surres i litt olje til den blir blank og myk. vask pærene, skjær de i tynne skiver. Manchegoosten er vanligvis ganske hard, så jeg skar den med kniv og la biter utover på toppen av pizzaen.
Kjevle ut pizzadeigen og legg den på bakepapirkledd stekeplate. Legg pæreskiver tett i tett utover bunnen, så legger du på løken, strør over litt salt og pepper og legger osten på toppen. Dryss over frisk timian og ringle over litt god olivenolje. Stekes ved 200 grader i ca. 15 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar