torsdag 1. august 2013

Spekemat, nypoteter og Rørosflatbrød


Kok noen nypoteter og lag et fat med spekemat, en enkel og nydelig middag nå sommerstid. Her gjelder "nesten" regelen ta hva du har, men du kommer faktisk langt med morrpølse og spekepølse, Har du i tillegg litt spekeskinke eller fenalår har du straks en lekker spekematanretning . I stedet for kokte nypoteter kan du lage en potetsalat av nykokte lune poteter, litt finhakket løk og en dressing av lettrømme og matyoghurt smakt til med salt og pepper. Noen oliven smaker godt til og gjerne litt frukt som melon eller pære, en rømmeklatt er supert til både spekematen og til flatbrødet. Noen osteskiver og reddiker kan fungere som en "dessert".


Vi har forelsket oss helt i Rørosflatbrød, så vi bruker det så ofte vi har mat som passer til det sprø velsmakende flatbrødet, men helt vanlig flatbrød er også helt utmerket.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar