En ting er ganske sikkert, suppe kan man lage av det meste, så i dag rydder vi kjøleskapet og da blir det suppe til middag. Suppen ble kjempegod, en blanding av tomatsuppe og grønnsaksuppe med litt pasta i tillegg. Av grønnsaker i oppskriften tar jeg med det jeg brukte, men du kan bruke det du finner i kjøleskapet. Av pasta brukte jeg den minste makaronien. Når det gjelder tomatpure går det fint å fryse restene som ofte blir igjen i de små glassene.
TIL FIRE PERSONER TRENGER DU:
1 finhakket rødløk
1 fedd finhakket hvitløk
2 vårløk i ringer
1 potet i små biter
Blomkålrest i små biter
1 stilkselleri i tynne ringer
2 små gulrøtter i små biter
Ca. 2 toppede ss tomatpure
1 1/2 dl matfløte
Ca. 2 dl melk
1 - 2 grønnsakbuljongterninger
Salt - pepper
Olje
Litt tørket timian
Ca. 1 1/2 dl små pasta
Vann til passende mengde suppe (ca. 5-6 dl)
Kok pastaen i lettsaltet vann til den er nesten ferdig, slå av vannet og sett pastaen til side.
Skrell og del opp alle grønnsakene, ha olje i en kasserolle og la løk og hvitløk få surre til de blir blank og myk. Tilsett vårløk, potet, gulrot, blomkål og selleri og la det hele få surre sammen med løken et par minutter, da får du ut all den gode smaken i grønnsakene. Tilsett tomatpureen og la den få surre med et par minutter. Spe med litt vann og ha i grønnsakbuljongterning så lar du suppen få koke over svak varme i ca 10 - 15 minutter, Tilsett matfløte, melk og timian, spe med mere vann til suppen får passe konsistens la suppen få koke videre til grønnsakene er ferdigkokt. Tilsett pastaen de siste par minuttene og smak til med salt og pepper. Vil du ha en litt "hot" suppe så tilsett litt sambal oelek.
Suppen serveres med godt brød eller flatbrød
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar