fredag 19. juli 2013

Fiskeboller med hvit saus i terteskjell toppet med ferske reker


Fiskeboller var en etterlengtet vare når vi bodde i Spania, så nå skal vi liksom ta litt i gjen for det forsømte. Det er faktisk noe av det beste jeg vet, men det må være gode ferske fiskeboller, god hvit saus med muskat, terteskjell - og med nydelige norske reker - dette er bare herlig.
Kjøp gjerne fiskeboller der du kan få med litt kraft, da får du en nydelig hvit saus, og sper du sausen med kraft først så er det lettere å få en glatt saus uten klumper.

DU TRENGER:

5-6 fiskeboller pr. person
Ca. 1- 1 1/2 dl frosne erter
Ca. 3 dl rensede reker (eller etter smak)
Gode  kokte poteter
Kokte gulrøtter
Terteskjell


HVIT SAUS TIL CA. 4  PERSONER:

1 1/2 ss smør
2 toppede ss hvetemel
Ca 1 - 1 1/2 dl kraft fra fiskebollene
3 - 4 dl lettmelk
Har du ikke kraft så bruk tilsvarende med melk
Ca. 1/4 ts revet muskat
Salt pepper

Bruk en kasserolle med slippbelegg og smelt smøret i kasserollen, det skal bare så vidt smelte, må ikke bli brunt, så bruk middels varme. Når smøret er smeltet rører du inn hvetemelet og rør godt slik at du får en fin fast røre uten klumper. Så sper du først med kraft hvis du har det, litt av gangen. Det som nå er viktig er at du rører til det blir helt glatt mellom hver gang du sper. Spe med kraft og melk til sausen er passe tykk, la sausen få et oppkok og rør hele tiden. Blir sausen for tykk sper du med litt mere melk. Smak til ned salt, pepper og mere muskat hvis du liker den smaken. La sausen koke over svak varme 8 - 10 minutter og legg i fiskebollene de siste minuttene og de frosne ertene like før servering.


2 kommentarer: