torsdag 25. juli 2013

Potetmos med bacon og chorizosalsa


En herlig potetmos er grunnlaget til denne lille retten her. Jeg har laget en salsa av bacon og chorizo sammen med rødløk, men her kan du bruke de ingredienser du har i kjøleskapet som spekepølse, salami eller spekemat.

TIL TO PERSONER TRENGER DU:
 
6-8 poteter
Ca. 3 ss smør
Ca.  3 dl melk eller en blanding av melk og fløte
Salt - pepper

Skrell potetene, del de i biter og kok potetene i vann uten  salt. Varm opp melken til kokepunktet.
Hell vannet av potetene når de er ferdig kokt, mos potetene mens du tilsetter smøret og sper  med melken litt etter litt og rører godt. Smak til med salt og pepper.


BACON OG CHORIZOSALSA:

Ca. 150 gr bacon og chorizo tilsammen, jeg brukte mest bacon
1 rødløk i båter
1 fedd finhakket hvitløk
4 soltørkede tomater i strimler
Ca. 1/2 dl olivenolje
Raspet skall av 1/2 citron
1/2 finhakket chili (kan sløyfes)
1/4 ts timian

Del bacon i biter, bruker du bacon i skiver så del de i mindre stykker. Stek baconen og legg den tilsides. Hell olivenolje i stekepannen og la chorizopølse i biter få surre litt i oljen, tilsett rødløken og la den få surre med til den er myk før du tilsetter hvitløk, chili og soltørkede tomater. Ha over raspet
citron. La det hele få surre et par minutter før du tilsetter de stekte baconbitene.
Legg potetmosen på et fat eller i en serveringsskål og tøm salsaen over.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar