fredag 12. juli 2013

Linsesuppe med chorizo


Suppe av ulikt slag er en gjenganger på middagsbordet her hos oss, og suppe er en velsmakende middagsrett. Det finnes utallige suppevarianter og egentlig kan du lage suppe av det meste, det er bare å bruke fantasien, ta en titt i kjøleskapet og ta det man har. Denne linsesuppen her er både god og næringsrik, med tomater, grønnsaker og linser får du både proteiner og vitaminer.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
 
1/2 finhakket rødløk
2 fedd finhakket hvitløk
1 boks hermetiske tomater i biter (400 gr)
1 bit brokkoli i små biter
3 vårløk
80 - 100 gr røde linser
70 - 100 gr chorizo i biter
1/2 ts kajennepepper
Ca. 6 dl kyllingkraft
God olje


Løk, brokkoli, vårløk og hvitløk surres mykt i litt god olivenolje. Tøm over de hermetiske tomatene, linsene og kyllingkraften så lar du suppen få koke opp på middels varme. La suppen småkoke 20 - 25 minutter, smak til med kajennepepper og mere vann/kraft hvis suppen har tyknet form mye.
Tilsett chirozopølser til slutt og la suppen få et oppkok.

Suppen serveres rykende varm med et dryss av finsnittet vårløk, godt brød serveres ved siden av suppen, gjerne et grovt hjemmebakt brød.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar