mandag 29. juli 2013

Reker og krabbe i det grønne med dilldressing


Norske reker og krabber er utrolig godt og helt perfekt til å nyte utendørs, så bruk disse fantastiske råvarene til å lage lettvinte og gode middager som smaker like godt inne som ute og er ypperlig som gjestemat  nå sommerstid.

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Ca 300 gr renset reke
4 store krabbeklør
2 avocado i skiver
2 stilker stangselleri i tynne skiver
Ca. 1/4 agurk i biter
1 liten eller 1/2 fennikel i tynne strimler
Håndfull sukkererter
Blandet salat, helst med ruccula
Flaksalt
God olivenolje
Raspet citron


Strø litt flaksalt på tallerkenen og legg på salat, ringle over olje og vend på salaten slik at salt og olje blit fordelt på salaten. Legg over de andre ingrediensene med reker på toppen. Dryss over raspet citron.


DRESSING:

Ca. 1 1/2  dl lettrømme
Ca. 1/2 dl finklippet dill
Litt salt og pepper
1 liten ts pepperrot (det går greit med den på tube)
Presset citron

Bland lettrømme og dill godt sammen og smak til med salt, pepper, citron og pepperrot.
Salaten serveres med godt brød eller rundstykker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar