mandag 8. juli 2013

Pai med blomkål og brokkoli


Nytt kjøkken og komfyr uten bruksanvisning, den forrige eier av leiligheten vår har nok tatt bruksanvisningen med på flyttelasset sitt, men pai ble det, og god var den selv om den var uten noe form for kjøtt eller fisk. Det kan være greit med vegetarmat av og til, men vil du kan du ta noen skiver spekeskinke til paien, og så salat selvfølgelig.

DU TRENGER TIL EN PAI SOM ER NOK TIL FIRE:

3 ss god olje
Ca. 4-5 ss vann
2 1/2 dl hvetemel
1 dl fint sammalt mel
1 ts salt
1 egg


Bland alle ingrediensene godt sammen, det er lettest å bruke rene hender, bruk litt mere vann hvis deigen virker for fast og er vanskelig å få sammen. Så lar du paideigen hvile kaldt i minst 30 minutter. Og mens paideigen hviler lager du fyllen.

DU TRENGER TIL PAIFYLL:

Ca 150 gr brokkoli
120 gr blomkål
1 løk
1 ts salt
Litt pepper
1/2 ts provence krydder (kan sløyfes)
3 egg
100 gr kesan av den magre typen
Ca 80- 100 gr revet ost

Del blomkål og brokkoli i små buketter og kutt stilkene i små biter og skyll godt i kaldt vann. Løken skjæres i biter. Ha blomkål, brokkoli og løk i en kasserolle, tøm over vann til det dekker og kok grønnsakene i ca. 3 minutter, skyll i kaldt vann. Pisk sammen egg, kesam, ost, salt og krydder.
Kjevle ut paideigen til den er så stor at den dekker paiformen og opp langs kantene på formen. Prikk bunnen med en gaffel, og stek paibunnen ved 180 grader i 10 minutter.
Ta formen ut av stekeovnen, legg i grønnsakene og tøm over eggeblandingen. Sett formen inn i stekeovnen igjen og stek paien ferdig ved 200 grader i 40 minutter.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar