torsdag 29. august 2013

Pizza med biffstrimler, kjøttboller og rødløk


En enkel og god pizza som faller i smak hos de fleste, biffstrimlene har fått ligge i litt marinade noen timer, de små kjøttbollene er fra Peppes og sammen med en god hjemmelaget pizzasaus blir dette en virkelig god pizza. Ellers så kan du jo putte på det du liker, men denne miksen her kan jeg trygt anbefale. Oppskrift på en god pizzabunn finner du her

DU TRENGER TIL 1 STOR PIZZA:.

Ca. 1 1/2 dl hjemmelaget pizzasaus
1 pk. kjøttboller fra Peppes
Ca. 200 gr strimler av ytrefilet
1 rødløk i tynne skiver
Ca. 1 ts oregano
 Ca. 2 dl raspet ost

PIZZASAUS:
 
1 Boks hermetiske tomater (400 gr)
1 fedd finhakket hvitløk
2 ss god olje
1 ss balsamicoeddik
1 ts sukker eller honning
1 ts oregano
Litt salt og pepper.

Bruk en stavmikser og mos alle ingrediensene sammen, Sausen trenger ikke å koke, men er sausen for tynn, kan du koke den inn slik at den blir tykkere. Dette er nok til to store pizza så del den ferdige sausen i to, bruk en porsjon til pizzaen og putt den andre porsjonen i fryseren til neste gang du lager pizza.

MARINADE TIL BIFFSTRIMLENE:
 
2 ss olje
Litt citron
1 ss balsamicoeddik
En skvett rødvin (kan sløyfes)
1 fedd finhakket hvitløk
1 ts god sennep

Lag marinaden i en dobbel plastpose og putt biffstrimlene i posen, sett posen i en skål og la det få stå i kjøleskapet minst to timer. Stek biffstrimlene raskt i smør/olje på middels varme, de behøver ikke være gjennomstekte.


Bre pizza saus utover pizzabunnen og legg på biffstrimler, kjøttboller og rødløk i tynne skiver. Strø over oregano og topp med raspet ost.
Stekes ved 200 - 220 grader til osten bobler og pizzabunnen får litt farge.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar