onsdag 27. februar 2013

Knasende sprø knekkebrød med gresskarkjerner


De ble knasende sprøe og lekre disse knekkebrødene, masse godt å tygge på, godt bare å spise som en kjeks, men kjempegodt med ost, eller med smøreost og en eplebit.

DU TRENGER TIL 3 BRETT:

1 1/2 dl solsikkefrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
2 dl kruskakli
2 dl havregryn
1 1/2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
2 dl sammalt grov rug
1 ts salt
6 1/2 dl vann

Ha alle ingrediensene i en stor bolle eller skål og rør godt sammen.
Bruk en slikkepott og dra/klem deigen utover stekebrett kledd med bakepapir. Jo tynnere du greier å klemme deigen utover jo tynnere og sprøere knekkebrød får du. Denne deigen var veldig lett å få tynt utover og derfor ble det skikkelig sprøe og tynne knekkebrød.
Sett alle tre brettene inn i stekeovnen på varmluft 160 grader.
Etter 15 minutter tar du ut ett og ett brettt og deler i ruter med en kniv eller et pizzahjul.
Sett platene inn i stekeovnen igjen  og la knekkebrødene steke videre i ca. 50 minutter.
VIKTIG: åpne stekeovnsdøren av og til for å slippe ut damp.
Avkjøl knekkebrødene på rist og så skal de oppbevares i glass eller tett boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar