tirsdag 26. februar 2013

Kjøttboller med rødvinssaus og ovnsbakte poteter



Disse kjøttbollene er aldeles nydelig og er mine favoritt kjøttboller, sammen med nydelig saus blir dette riktig så bra. Det er lurt å lage stor porsjon når du først er i farta, for disse kjøttbollene smaker også nydelig på tapasbordet eller på en pizza og er supre delt i to mellom tomat og salat på en skive. Dette er kjøttboller som barna elsker sammen med pasta eller om du lager pinnemat med kjøttboller, grønnsaker og stekte poteter.

DU TRENGER TIL FIRE PERSONER:

Ca. 600 gr kjøttdeig
1 hakket løk
2 fedd hakket hvitløk
2 skiver loff uten skorpe
1 1/2 dl melk
50 gr raspet parmesanost
2 ts knuste fenikkelfrø
1/4 ts chilipulver
Ca 1 dl finklippet persille
1 egg
1 ts salt
Pepper
Smør/olje til steking

Legg loffskivene i bløt i melken og la det stå en times tid. Rør sammen de utbløtte loffskivene og resten av melken, løk, salt, pepper, krydder og sammenpisket egg. Rør inn parmesanosten og persille til slutt. Rull små kjøttboller og stek de pent brune i smør/olje.



                                                       TIL SAUSEN TRENGER DU:

1 boks hermetiske knuste tomater (400 gr)
2 dl rødvin
2 ss balsamico eddik
2 ss frisk klippet basilikum
Honning eller sukker/sukrin
Salt og pepper

Kok opp alle ingrediensene og kjør sausen glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og honning. Legg kjøttbollene over i sausen og la det hele få småkoke over svak varme i 10 - 12 minutter.  Strø persille over kjøttbollene ved servering. 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar