torsdag 21. februar 2013

Ketchup


Det er såre enkelt å lage ketchup selv, og har du laget ketchup en gang blir det nok ikke siste gang. Her vet du hva ketchupen inneholder og er helt uten kunstige tilsetningsstoffer - og er du ekstra glad i ketchup, kan du lage en stor porsjon - og ja - den kan fryses.

DU TRENGER:

1 stor boks hermetiske tomater
1 løk i biter
2 fedd finhakket hvitløk
Ca. 3-4 ss god olje
1/2 ts chilipulver
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts sennepspulver
1/4 ts kanel
1/4 ts allehånde
1/4 ts koriander
 1 ss tomatpure
2 ss blomsterhonning eller sukker (sukrin)
3 ss rødvinsedik eller eplesidereddik


Løk og hvitløk surrres blank i olje, det skal ikke bli brunt, bare blankt. Tilsett tomatpure og la den få surre med et par minutter før du tilsetter krydder og lar blandingen få surre enda et par minutter. Pass på at du ikke bruker for mye krydder, det kan raskt bli for sterkt, du kan smake til litt mot slutten av koketiden. Tilsett honning/sukker og eddik, bland sammen krydderblandingen og den moste hermetiske tomaten, bruk en stavmikser eller blender og kjør hele blandingen til den er helt fin uten noen klumper eller biter. Hell blandingen i en kasserolle og kok opp over svak varme og la blandingen koke bortimot 60 minutter. Pass på å røre jevnt og trutt slik at det ikke setter seg i bunnen.


La ketchupen bli avkjølt før du fyller den på glass eller flasker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar