tirsdag 12. februar 2013

Varmrøkt krydderlaks med ovnsbakte småpoteter og tyttebærkrem


Virkelig en kjempegod og enkel middagsrett dette her, varmrøkt kryddelaks serveres kald med små varme ovnsbakte poteter og tyttebærkrem, ikke minst superrask å tilberede. Laks eller annen fet fisk burde vi ha til middag flere dager i uken og da er det fint å variere litt. Et stykke laks som dette her er en viktig kilde til A, D og E vitaminer og rik på mineraler som jod og selen, faktisk så er laks en av de viktigste selenkildene i maten vår.

DU TRENGER TIL TO PERSONER::

Ca. 400 gr varmrøkt krydderlaks
Små faste poteter
God olje
Fingersalt

La laksen ligge fremme på kjøkkenbenken en stund før du skal servere den slik at den ikke er kjøleskapskald når den skal spises. Skrubb potetene godt og legg de i en ildfast form, ringle over god  olivenolje, strø på salt og rull potetene rundt slik at oljen blir jevnt fordelt.
Sett potetene inn i stekeovnen på 200 grader og bak i ca 20 - 25 minutter alt etter hvor store potetene er.

TYTTEBÆRKREM:

2-3 ss kesam
2-3 ss lettrømme
2 ss frosne tyttebær

Rør sammen rømme og kesam og vend inn tyttebærene. Tyttebærkremen bør være så nylaget som mulig slik at tyttebærene ikke tiner helt før kremen skal spises.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar