fredag 8. februar 2013

Vaniljekrem


Den aller beste vaniljekremen lager du selv. Følg denne oppskriften her, så får du en nydelig kremaktig vaniljekrem på en enkel måte.

DU TRENGER:

1/2  l melk/fløte
80 gr sukker
 35 gr maizena
1/2 vaniljestang
4 eggeplommer


Ta frem alle ingrediensene før du begynner. Bruk en kasserolle med slippbelegg så unngår du at vaniljekremen setter seg i bunnen.
Eggeplommer, sukker og maizena piskes sammen til en jevn røre.


 Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene, ha frøene og resten av vaniljestangen i kasserollen sammen med melk/fløte blandingen (du kan velge blandingsforhold, jeg velger 50/50).
Kok opp melk/vaniljestang, ta det av platen og tøm litt etter litt av melken i eggeblandingen mens du visper hele tiden. Sett skålen med eggeblandingn på et kjøkkenhåndkle el. så står den støtt mens du visper. Når du har vispet inn all melken bruker du en sil og siler egg/melkeblandingen tilbake i kasserollen. Sett kasserollen på kokeplaten på middels varme, og varm opp, rør hele tiden, det skal ikke koke. Nå tykner vaniljekremen fort, så du må røre kraftig slik at konsistensen blir kremaktig.
La vaniljekremen kjølne litt før du tar den over i en skål eller bolle, legg over plast som du dytter helt ned på overflaten av vaniljekremen, da unngår du at det blir snerk på toppen.
Nå har du en perfekt vaniljekrem til fastelavnsboller, hvetekringler, kaker og dessertter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar