torsdag 7. februar 2013

Minestronesuppe med bacon


I dag er det suppedag hos oss og det er minestrone med bacon som står på menyen. Minestrone suppe er rik på både vitaminer og proteiner, en riktig innholdsrik og næringsrik suppe og ikke minst er det et godt og mettende måltid.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 100 gr bacon i strimler
1 løk
1 - 2 gulrøtter i skiver
2 fedd finhakket hvitløk
4 - 6 soltørkede tomater i strimler
Liten bit rød chili
1 boks (400 gr) hermetiske tomater
2 vårløk eller en bit purre
Liten skalk kålhode i strimler
Ca. 7 dl grønnsakskraft
Ca. 100 gr hvite kokte bønner
Ca. 60 gr spaghetti i små biter
Salt - pepper
1 ss balsamicoeddik
Noen sukkerkorn eller noen dråper honning
Olivenolje
Parmesan i flak eller raspet
Gjerne friske urter


Begynn med å steke baconstrimler. Ha bacon i suppegryten uten baconfettet, tørk av stekepannen, hell i litt god olivenolje og la alle grønnsakene, hvitløk og chili få surre over svak varme noen minutter. Tøm alt i suppegryten sammen med bacon, og tilsett hermetiske tomater og grønnsaksbuljong.
La suppen få koke opp, og koke over svak varme til alt er ferdig kokt. Se på spaghettipakken hvor lang koketid den skal ha og beregn ut i fra den når du skal putte spaghettien i suppen.
De ferdig kokte bønnene tilsettes rett før servering. Smak til med salt, pepper, balsamico og litt sukker. Høvle eller raspe parmesan over suppen i tallerkenen og pynt med urter.



2 kommentarer:

  1. Minestronesuppe er så godt!! Enkelt å lage er det også :-) Flott blogg du har!

    SvarSlett
  2. Tusen takk Julianne, hyggelig at du liker bloggen min, slike tilbakemeldinger gir inspirasjon
    Hilsen Synne

    SvarSlett