lørdag 23. februar 2013

Sjokoladekake


Denne sjokoladekaken er veldig god til en god kopp kaffe og passer godt til et kakebord, men den er aller best som dessert sammen med frukt, vaniljesaus, kremklatt eller bær. Selve kaken er enkel å lage og blir alltid vellykket bare den ikke stekes for lenge, så den bør passes litt ekstra, den skal være litt klebrig i midten.
Sett ovnen på 150 grader og dekk bunnen på kakeformen med bakepapir.

DETTE TRENGER DU TIL EN FORM PÅ 23 CM:

 3 egg
1 dl sterk kaffe
200 gr mørk sjokolade (70 %)
170 gr hvetemel
1 ts bakepulver
200 gr sukker
200 gr brunt sukker
3/4 dl melk
200 gr smør


Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smør, sammen med kaffe og sjokolade i små biter, pass på at alt er smeltet. Pisk eggene til luftig eggedosis og tilsett melken, så lar du kjøkkenmaskinen gå sakte hvis du bruker det, eller du rører hele tiden og blander vekselvis  melblanding og smør/sjokoladeblandingen inn i eggedosisen. Rør slik at alt er godt blandet.
Hell kakerøren i formen og stek kaken på nederste rille i 1 time til 1 time og 15 minutter.
Etter en time bør du forsøke med en kakepinne, kaken er ferdig når det henger litt litt kake igjen på pinnen. Sist jeg bakte denne kaken var den passelig stekt litt før den oppgitte steketid, så pass på. Det gjør ingen ting om kaken blir helt gjennomstekt, men den er så mye bedre hvis den er litt klebrig  i midten, særlig hvis den skal brukes som dessert.
Skal du servere kaken hel, kan du pynte den med melis dryss og friske bær, eller med en sjokoladekrem.

SJOKOLADEKREM:

Ca 300 gr mørk sjokolade
 3 dl kremfløte


Hakk sjokoladen fint og ha den i en bolle, kok opp kremfløten og tøm den kokende fløten over sjokoladen litt etter litt og rør slik at sjokoladen smelter og sjokoladekremen blir tykk og blank, bruk en stavmikser til slutt. Bre kremen over kaken og sett den kaldt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar