fredag 1. mars 2013

Blåskjellsuppe med reker


Kraften av dampede blåskjell er noe av det mest smakfulle man kan bruke i matlaging, og så er det raskt å tilberede. Blåskjellkraften er nydelig til fiskesauser og supper, og særlig kremet blåskjellsuppe som er noe av det nydeligste jeg vet.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

1 kg godt vasket og skrubbet blåskjell
1/2 flaske hvitvin
2 - 3 finhakket sjalottløk
1 - 2 fedd finhakket hvitløk
Litt god olivenolje

Fres sjalott- og hvitløk i god olivenolje til løken er blank i en gryte, tøm på vin, kok opp og legg i blåskjellene. Legg på lokk og la blåskjellene småkoke i 10 minutter. Ta opp skjellene og sil kraften.


TIL SELVE SUPPEN TRENGER DU:

1 fennikel
Ca. 1/2 purre
1-2 skiver sellerirot
1 fedd hvitløk
1 løk
Revet skall av 1/2 sitron + litt av sitronsaften
1 - 2 cm finhakket chili
2 stilker dill
1/2 ts fennikelfrø 
Ca. 3 dl kremfløte
God olivenolje
2 - 3 dl rensede reker
Persille


Alle grønnsakene hakkes fint opp og freses i god olivenolje, tøm på det meste av blåskjellkraften og la grønnsakene småkoke over middels varme i ca 20 minutter.
Tilsett fløten og sitronskall, kok videre i ca. 20 minutter, ta ut dillkvistene  og bruk en stavmikser eller en blender å kjør suppen glatt. Smak til med salt, pepper og presset sitron. Tilsett mere blåskjellkraft slik at suppen får passelig konsistens. Legg reker og blåskjell i suppebollen og dryss litt klippet persille over, serveres med et godt brød, smør og gjerne et glass god hvitvin.
Får du litt blåskjellkraft til overs så tar du den over på et glass eller plastboks og putter i frysen, den kan brukes i fiskesuppe eller i en god saus til et fiskemåltid.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar