tirsdag 12. mars 2013

Laks bakt i ovn med lime, chili og ingefær


Uansett hvordan vi tilbereder laks så er det sunn mat med viktige næringsstoffer, laks er en av de fiskesorter som er viktig å spise opptil flere ganger i uken, og siden vi spiser laks så ofte, gjelder det å variere. Prøv denne her hvis du liker smaken av chili og ingefær.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 800 gr laksefilet uten skinn og bein
                     Strø over litt salt og pepper                           

MARINADE:
 
1 lime, skall og saft
1 fedd finhakket hvitløk
1 rød finhakket chili
1 ss finhakket ingefær
2 ss fish sauce
Ca. 1/2 dl god olivenolje
Ca. 1 dl finklippet persille


 Vask limen veldig godt, og rasp skallet, men kun det grønne, press ut saften og rør sammen alle ingrediensene til marinaden. Dypp laksesfiletene i marinaden og legg laksefiletene i en ildfast form og tøm resten av marinaden over laksen i formen.


Sett formen med laksefiletene i stekeovnen på midterste rille. Stek ved 180 grader i ca. 10 minutter.
Jeg serverte gulrøtter og asparges til laksen i dag sammen med poteter, men broccoli, blomkål, aspargesbønner eller brekkbønner passer veldig godt til denne lakseretten her.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar