fredag 29. mars 2013

Karbonadegryte med potetmos


En veldig god og enkel gryte av karbonade eller kjøttdeig med deilig hjemmelaget potetmos som kan serveres både til hverdag og helg. Dette er egentlig en middag som faller i smak hos de fleste og som er enkel å tilberede.

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:
                                                                                 
Ca. 600 gr karbonadedeig eller
kjøttdeig
Smør/olje til steking
2 - 3 vårløk i tynne ringer
2 fedd finhakket hvitløk
2 store grovt raspede gulrøtter
1 stor grovhakket løk
2 ss tomatpure
Salt - pepper
1 - 2 ts soyasaus
1 - 2 dl rødvin ( kan sløyfes)
1 - 2 ts tacokrydder (hjemmelaget)
Ca. 1 1/2 dl hermetiske erter (kan sløyfes)

Begynn med å surre/smuldre karbonadedeigen i litt smør/olje på stekepannen. Kok ut stekepannen med en skvett vann og tøm det over karbonadedeigen. Så surrer du løk og hvitløk på stekepannen i litt smør/olje til løken blir blank, tilsett de raspede gulrøttene og vårløk i ringer. La alt få surre et par minutter før du tilsetter tomatpureen. Rør alt godt sammen og bland grønnsakene sammen med karbonadedeigen. Kok ut stekepannen med litt vann igjen og ha det også i samme gryten som de øvrige ingrediensene. Tilsett vin hvis du bruker det, eller du kan bruke litt mere vann eller eplejuice.
Kok opp og smak til med krydder, salt og pepper. La gryten få småkoke ca 15 - 20 minutte. Tilsett ertene rett før servering.


TIL POTETMOS TRENGER DU:

8 - 10 poteter
3 - 4 dl varm melk
2 store ss smør
Salt - pepper

Skrell potetene og kutt de i biter så koker de fort, og  husk å koke potetene til mos uten salt i kokevannet. Når potetene er ferdigkokt bruker du en moser og moser potetene mens du tilsetter smør og sper med varm melk. Når potetene er most helt fint rører du godt, slik at du får en luftig og fin mos. Smak til med salt og pepper.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar