mandag 4. mars 2013

Kyllinggryte med brokkoli og bacon


En middag som er enkel å lage, med gode råvarer og som smaker aldeles nydelig, en god hverdagsmiddag som også kan være en ypperlig gjestemat der det meste kan tilberedes på forhånd.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

3 store eller 4 små kyllingfileter
Ca.130 gr bacon
 6 - 8  champignon
Ca. 200 gr brokkoli i små buketter
1 grovhakket løk
1 1/2 dl rømme eller creme fraice
1 1/2 dl matfløte
1 toppet ts curry paste
Kylling buljongterning
Pepper (salt)
Noen dråper presset citron
Smør/olje til steking

Kutt soppen i store biter som stekes lett på stekepannen i litt smør/olje. Del bacon i biter og stek bitene lett uten at de blir sprøstekt, del kyllingfileten i passe store biter og stek den også i smør/olje slik at den får en lett brunfarge, men ikke gjennomstekt. Kok ut stekepannen med litt vann som du heller i en gryte sammen med de stekte kyllingbitene, sopp og bacon. Dette kan stekes opp på forhånd.


Vask av stekepannen og la løken og broccoli få surre i litt smør/olje til løken blir blank. Ha løk og brokkoli i gryten sammen med kyllingen, sopp, bacon og buljongterning og kok ut stekepannen igjen med litt vann slik at du får med all den gode smaken, det skal bare en liten skvett vann til. Sett gryten på middels varme og kok opp mens du tilsetter rømme og fløte, curry paste, presset citron og pepper.


Gryten kokes over svak varme i 15 - 20 minutter. Smak på gryten, det er mulig du trenger litt salt, men i og med at det er bruker  bacon i gryten, kan det hende at det gir nok saltsmak.


Kyllinggryten serveres med kokt ris, eller pasta, og gjerne med en grønn salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar