tirsdag 5. mars 2013

Torsk i ovn med chorizo, vårløk og ertepure


Å bake fisken i ovn synes jeg er en veldig lettvint og god måte å tilberede fisk på, ingen stekeos og ingen fiskekasserolle, fisken passer seg selv, og setter du på uret på komfyren får du alltid riktig koketid på fisken. Denne torsken her ble saftig og veldig smakfull med chorizo, vårløk og ertepure som tilbehør.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

400 - 450 gr torskefilet uten skinn og bein
Ca. 50 gr  chorizopølse i små biter
2 vårløk i tynne ringer
Ca. 2 dl frosne grønne erter
4 store gulrøtter
Salt og pepper
Raspet citronskall
(poteter hvis du ønsker det)


Skrell og kok gulrøttene til de er så vidt møre i lettsaltet vann, de skal ha litt tyggemotstand.
Kok opp vann, legg i de frosne ertene og gi det et oppkok, tøm av vannet, ha i en smørklatt, smak til med salt og pepper og kjør det glatt med en stavmikser.
Sett stekeovnen på 200 grader, bruk en liten ildfast form med litt olje i bunnen, legg i torskefiletene,
strø på salt og litt raspet citronskall. Sett fisken inn i stekeovnen på midterste rille og bak i ca 10 - 12 minutter.
Chorizobitene stekes raskt i varm stekepanne og holdes varm til de skal serveres. Strø over vårløk i tynne ringer.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar