tirsdag 26. mars 2013

Pai med skinke og to oster


Pai er lett å ty til når man er litt matlei og har rester i kjøleskapet, raskt, enkelt og alltig godt. Pai kan spises både varm og kald, herlig med pairester i matboksen. Bruk rester fra helgemiddagen hvis du har.

DU TRENGER TIL PAIBUNN:

120 gr smør eller 60 gr smør og 60 gr kesam
Ca. 2 1/2 dl hvetemel
1 - 2 ss kaldt vann.

Kna alle ingrediensene godt sammen til en fast deig og legg den kaldt et par timer.
Kjevle deigen utover til en rund leiv og dekk en paiform med deigen, pass på at deigen kommer godt ut i kantene. Prikk deigen med en gaffel i bunnen, og forstek bunnen ved 200 grader i ca. 10. minutter. Jeg bruker også å legge et bakeppir i bunnen oppå deigen og så tømme erter  eller bønner oppå, da unngår du at bunnen på paien blir boblete. Stek bunnen i 10 - 12 minutter, ta den ut av stekeovnen og la den avkjøle en del. Ta ut erter/bønner og papiret i bunnen hvis du har brukt det.



FYLL:

3 egg
2 dl melk/fløte
2 ss kesam
Rester av skinke eller andre rester av kjøtt 
Ca. 3 ss blåmuggost
1 kule mozarella
2 - 3 vårløk eller en bit purre i tynne ringer
6 - 8 små tomater
Salt - pepper
Du kan også putte i rester av asparges, sopp eller erter

Pisk sammen egg, kesam, melk/fløte og salt/pepper, mos blåskimmerosten med en gaffel og pisk den inn i melk/eggeblandingen. Skjær skinke/kjøtt i biter og fordel dette sammen med vårløk og evnt. andre grønnsaker i paiskallet og tøm melk/eggeblandingen over. Del mozarella i skiver som legges oppå sammen med småtomater som er delt i to.
Stek paien ved 200 grader i 20 - 30 minuteetr eller til fyllet er stivnet.
Serveres med en god salat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar