lørdag 9. mars 2013

Rekecoctail


Rekecocktail er en mye brukt  klassiker blant forretter. Jeg har aldri vært noe særlig begeistret, for oftest blir den servert med en klissen Thousand Island saus fra flaske som smaker veldig kunstig. Dette her er en ny vri på den gamle traveren med en ertepure i bunnen, litt salat, asparges og med noen herlige små chilipinner. 

DU TRENGER TIL 6 PERSONER:

Ca. 40 rensede reker
Vaktelegg eller vanlige egg
6 asparges
Litt salat

Kok vakteleggene i ca. 4 -5 minutter og ha de over i kaldt vann. (Får du ikke kjøpt vaktelegg kan du bruke vanlige egg og dele de i båter ) Skrell vakteleggene og del de i to med en skarp kniv.
Forvell aspargesene ved å ha de i kokende vann og la de koke 3-4 minutter og legg de i isvann med en gang de er ferdigkokt.

ERTEPURE:

3 dl små frosne erter
1/2 - 3/4 dl god olivenolje
Salt - pepper

Tin ertene, bruk en stavmikser og kjør ertene til mos mens du sper med olje. Smak til med salt og pepper. Ertepureen legges i bunnen på en liten porsjonsskål eller et lite glass, med reker, egg og salat oppå, og med asparges sammen med små chilipinner stukket nedi. Ertepureen kan lages i god tid før den skal serveres.

CHILIPINNER:

50 gr hvetemel
25 gr smør
1/2 ts chiliflak eller 1/2 finhakket chili
Litt salt
Sammenpisket eggehvite

Bland sammen smør, mel, litt salt og chili, tilsett sammenpisket eggehvite til du har en røre som du kan sprøyte ut til små stenger på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes ved 175 grader til de begynner å få farge. Avkjøles på stekeplaten. Chilipinnene kan lages i god tid før de skal serveres.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar