torsdag 4. april 2013

Laks på spinatseng


El sikkelig luksuslunsj hvor jeg har byttet ut den tradisjonelle eggerøren med en vidunderlig kremet spinat.
                                                                          
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

4 store skiver av landbrød
eller et annet brød med
litt grovt i
6 - 8 skiver røket lakst
Salat
2-3 egg

 

 Rist skivene lett i en brødrister, legg på salat, deretter kremet spinat og røket laks. Legg en skive over som om du skulle lage sandwich. Kok eggene slik at de er smilende, ca. 7 minutter og legg de ved siden av skiven på tallerkenen.

TIL KREMET SPINAT TRENGER DU:

2 sjalottløk
1 stort fedd hvitløk
Ca. 250 gr fersk spinat
Ca. 2 ss smør
1 dl fløte
1 ss dijonsennep
Salt og pepper

 

Tøm fløten i en liten kasserolle og kok opp, la fløten småkoke til den tykner litt. Finhakk sjalottløk og hvitløk og la det få surre til det blir blankt i smøret. Vask og rens spinaten og legg den i kasserollen sammen med løken, rør rundt, tilsett fløten og vend rundt mens det småkoker. Nå vil spinaten falle sammen, men la det fortsette å koke noen minutter til alt er kokt litt sammen og spinaten er ferdig.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar