onsdag 17. april 2013

Smørbrød a la "Landgang".


Ja takk begge deler, både spekeskinke og roastbiff på en gang, og med inspirasjon fra de deilige "landgangene" vi lagde i gamle dager ble dette herlige smørbrødet til. Bruk et godt grovt brød og det pålegget du har i kjøleskapet, bruk gjerne rester fra middagen, litt salat og lag gjerne en eller annen dressing, det frisker opp. I tillegg har jeg også brukt eggerøre som ligger under spekeskinken.

DU TRENGER TIL 2 SMØRBRØD::

2 skiver halvgrovt brød
Smør
Salat
6 skiver spekeskinke
4-6 skiver roastbeef
1 "smilende" egg

 

 Smør skivene med smør hvis du liker det og legg på salat. Legg eggerøre på den ene halvparten av skiven med spekeskinke over og et halvt smilende egg på toppen. Eggerøre laget av 3 egg, litt salt og 3 ss vann pisket lett sammen. Ha en liten smørklatt i en liten kasserolle med "slippbelegg", hell i eggeblandingen og la den stivne over vak varme, rør rundt av og til.
På den andre halvdelen legger du 2-3 skiver roastbeef og topp med syltet rødløk og  litt dressing.

DRESSING:
 
 2 ts majones 
2 ts creme fraiche 
1 ts god sennep
1 liten ts honning 
Rør alt godt sammen

SYLTET RØDLØK:
 
1 rødløk i tynne båter 
1/2 dl rødvin
1/2 dl vineddik
Ca. 2 ss sukker
1 ss balcamicoeddik
Ha alle ingrediensene i en kasserolle og kok til løken er mør og all væske er innkokt. Avkjøles.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar