mandag 8. april 2013

Lettsaltet torsk med ertepure og bacon


Det enkleste er jo å kjøpe ferdig lettsaltet torsk, men jeg kjøpte fersk torsk og saltet fisken selv denne gangen. Egentlig er det raskt og enkelt og er ferdig over natten. Du verden så god mat dette er, bare pass på så fisken ikke blir for salt.
Velger du å salte fisken selv, bruker du et lite fat eller form, strø godt med salt i bunnen på fatet, gni litt salt inn i selve fisken, legg fisken i fatet med skinnsiden opp og strø salt over. Sett fisken i kjøleskapet og la den ligge i saltet toppen 12 timer. Skyll eller tørk av saltet før tilbereding.  Skulle fisken bli for salt, så ta fisken opp av kokevannet legg fisken over i nytt kaldt vann og la det komme helt på kokepunktet, men pass på fisken skal ikke fosskoke, bare trekke.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

400 - 500 gr torsk
 2 - 3 gulrøtter
4-5 sjalottløk
Bacon 
Smør
Ca. 3 dl frosne grønne erter
Ca. 1 ss smør
Ca. 1/2 dl fløte
Salt - pepper


Legg fisken i rikelig kaldt vann og kok opp, skru ned platen og la fisken stå og trekke  (ikke koke) til skinnet løsner lett når du stikker en kniv mellom skinn og fisk.
Finhakk sjalottløken, stek den lett gylden i smør, legg tilside, men hold den varm. Stek bacon.
Kok gulrøttene i lettsaltet vann til de er så vidt møre. Legg de frosne ertene i kokende vann og gi de et oppkok, tøm av kokevannet, bruk en stavmikser og mos ertene samtidig som du tilsetter smør og fløte, smak til med salt og pepper.Nyt et herlig måltid.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar