lørdag 20. april 2013

Bærkake


Dette er kaken som du baker omatt og omatt, som alltid er vellykket og som inneholder de ingrediensene som du vanligvis har i huset og som faktisk er kjempegod. Dette er kaken du kan røre sammen i full fart når du plutselig trenger noe til kaffen eller den kaken du baker når du trenger en "ta med kake".


 DU TRENGER TIL EN LITEN LANGPANNE:

200 gr mykt smør
2-2 1/2 dl sukker
4 egg 
1 dl melk
4 1/2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 dl blåbær eller annen bær
Mandler til å strø over


Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Tilsett 1 egg av gangen og rør godt mellom hvert egg, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Bland vaniljesukker og bakepulver i hvetemelet og rør det inn i deigen vekselvis med melken.
Smør en liten langpanne eller bruk bakepapir og hell røren i formen. Dryss over bær, er bærene  frosne skal de helst ikke tine før bruk. Strø over litt hakkede mandler. Stek kaken ved 190 grader i ca. 30 minutter.
Kaken er nydelig til en kopp kaffe, men er også ypperlig til å servere lunken som dessert med en klatt krem eller en kule iskrem.


2 kommentarer: