torsdag 25. april 2013

Middelhavssalat


Nå er det virkelig salattid, når det bugner av deilige grønnsaker i butikkhyllene og du bare har lyst til å ta med deg alt hjem på en gang. Uansett hva du blander sammen av grønnsaker, frukt og andre godsaker blir det godt, alt passer liksom sammen, det er bare å blande, grønt, rødt og gult pluss alle fargevariantene - det er vitaminer og mineraler i hver enete bit.
Jeg har hentet inspirasjon fra de mange gode salatene man får rundt Middlhavet i dag

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Blandet salat
Små plommetomater eller andre småtomater
Noen skiver agurk
Fetaost
Soltørkede tomater i strimler
1/2 pære i tynne båter
2 kokte  egg
Skiver av spekeskinke
Sukkererter


Skyll salaten godt og tørk den enten i en salatslynge eller bruk kjøkkenpapir, litt frisk spinat sammen med salaten smaker utrolig godt. Del opp alle ingrediensene og legg de på et fat eller i en skål, kok eggene og del de i to eller fire. I stedet for spekeskinke kan du bruke tunfisk eller en skinkeboks.
Ringle over litt balsamicoeddik og god olivenolje rett før servering. Focaccia eller annet godt brød serveres ved siden av.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar